قبل از این که به معرفی نوشابه لبنی لاکیدو بپردازیم میخواهیم نگاهی بیندازیم به نوشیدنی طعم دار و صنعتی محبوبی که آن را با نام نوشابه گازدار میشناسیم. مصرف فزاینده نوشابه های گازدار در میان مردم دنیا، به ویژه در کشور خودمان به طرز هشدار دهندهای خطرناک است.
آنچه در نام دل می خوانید مطلبی است به نقل از وبسایت کاله. بسیاری از افراد حتی با وجود اطلاع از مضرات این ماده به نوشیدن آن ادامه میدهند تا جایی که این موضوع برای آنها تبدیل به یک عادت غذایی و یکی از اقلام ثابت فهرست خریدشان میشود. یکی از موضوعاتی که این روزها میتوان به عنوان موضوعی مهم در راستای بهبود بخشیدن به عادات غذایی از آنها یاد کرد، جایگزینهایی برای نوشابههای قندی است که در واقع موضوع اصلی این مطلب است. اما قبل از ورود به این موضوع میخواهیم نگاهی اجمالی به اثرات زیانبخش نوشابههای گازدار بیندازیم.
نوشیدنیهای گازدار به دلیل خاصیت اسیدی و دارا بودن قند بالا موجب فرسایش مینای دندان و در نتیجه پوسیدگی آنها میشوند. کالری بسیار زیاد نوشابههای گازدار که ناشی از وجود قند زیاد آنها است نه تنها ارزش غذایی محسوب نمیشود، بلکه باعث ایجاد چاقی، بروز مشکلات جسمی مانند بیماریهای قندی یا بیماریهای دیگری مثل مشکلات کبدی، گوارشی و حتی پوکی استخوان در مصرف کننده میشود.
گاز این نوشابهها به دلیل وجود اسید فسفریک و دیاکسید کربن سبب پدید آمدن محیط اسیدی در مسیر دستگاه گوارش میشود و این در حالی است که تنها معده قادر به مقاومت در برابر این محیط است و مخاط دیگر اعضا مانند دهان، گلو و مری در برابر این اسید حساس و آسیبپذیر هستند. افرادی که عادت به مصرف نوشابههای گازدار دارند، معمولا مصرف آب میوه، شیر و حتی آب را کاهش میدهند و به این ترتیب بدن خود را از ویتامینها و مواد معدنی ضروری محروم میسازند.
در میان مضراتی که برای نوشابه شمردیم آنچه بیش از همه باید به آن توجه شود اسید فسفریک موجود در نوشابههای گازدار است. در صنعت، با استفاده از اسید فسفریک به عنوان سختیگیر آب، کلسیم و منیزیم از آب سخت گرفته میشود. این اسید در بدن انسان نیز عملکرد مشابهی دارد، به این ترتیب که مانع از جذب یون کلسیم توسط خون و انتقال آن به استخوان ها شده و موجب پوکی استخوان میشود.
نوشابه لبنی لاکیدو چیست و چگونه تولید میشود؟
حال که از مضرات فراوان نوشابه آگاه شدیم، بهتر است آن را با نوشیدسالمتر جاگزین کنیم. در ادامه به شما میگوییم که چطور لاکیدو یک نوشیدنی سالمتر است، برای اینکار ابتدا به روند تولید نیوشابه لاکیدو میپردازیم.
نیوشابه لاکیدو یک نوشابه گازدار بر پایه شیر است. شیر تازه وارد دستگاه پالایش شیر میشود، پروتئین و چربی آن جدا شده و مایع باقی مانده که حاوی کلسیم، املاح شیر و ویتامینهای موجود در شیر است که به آن سرم یا پلاسمای شیر میگویند. این مایع ارزشمند طی فرآیند ترکیب با طعم دهنده طبیعی، اسید حاصل از تخمیر شیر (اسید لاکتیک) و آب فرآوری شده و سپس به آن گاز اضافه میشود.
لاکیدو اولین نوشابه گازدار بر پایه شیر در ایران است که توسط شرکت کاله تولید می شود. در فرآیند تولید نوشابههای رایج در بازار از اسیدهای غیر طبیعی استفاده میشود اما اسید مورد استفاده در لاکیدو، اسید لاکتیک یا همان اسید موجود در محصولات لبنی است.
این نوشابه گازدار طعمی مشابه نوشابههای گازدار مرسوم در دنیا دارد اما سالمتر از آنها است، در نتیجه به عنوان جایگزین مناسبی برای مصرف نوشابه در میان خانوادهها توصیه میشود.
ویژگیهای متمایز نوشابه لبنی
جلوگیری از پوکی استخوان
مهمترین انتقادی که از نوشابههای گازدار میشود این است که باعث جدا شدن کلسیم از ذخایر استخوانی شده و در بلند مدت زمینه ساز پوکی استخوان میشوند. نوشابههای لبنی نه تنها عاری از اسیدهایی است که از جذب کلسیم در سیستم گوارش جلوگیری میکنند، بلکه حاوی مقادیر خوبی از کلسیم شیر است.
کمک به سلامت بدن با قند طبیعی
این نوشیدنی حاوی قند شیر (لاکتوز) است و همین امر باعث میشود نسبت به نوشابههای معمولی، قند مضر کمتر و برای سلامتی به ویژه سلامت دهان و دندان کم زیانتر باشد. در نوشابههای معمولی از ساکاروز و گلوکوز استفاده میشود که ضمن ایجاد کالری بالا و زمینهسازی برای چاقی، سبب دیابت و فشار خون بالا نیز میشوند.
جذب کلسیم
اسید لاکتیک یا همان اسید شیر که حاصل تخمیر طبیعی شیر در این نوشیدنی است در مقایسه با اسیدهای مصنوعی ِنوشابههای معمولی از جذب کلسیم جلوگیری نمیکند. اسید لاکتیک همان چیزی است که ترشی ماست و دوغ را به وجود میآورد و یک ماده آرامبخش است.
نیوشابه لاکیدو برای چه کسانی مفید است؟
ممکن است هیچگاه کسی از فایده نوشابه چیزی نشنیده باشد اما نوشابه لبنی به دلیل این که بر پایه شیر یا همان پرمیت شیر است و با توجه به خواصی که برای آن شمردیم، برخلاف تصوری که نسبت به نوشابهها وجود دارد برای سلامتی مضر نیست. این نوشیدنی برای تمام سنین قابل استفاده است ولی اگر عدم تحمل لاکتوز دارید بهتر است در مورد مصرف این نوشیدنی با پزشک معالج خود مشروت کنید. لازم به ذکر است که نمیتوان نیوشابه لاکیدو را جایگزین لبنیات در برنامه غذایی کرد اما هر شش لیوان از این محصول به اندازه یک لیوان شیر کلسیم دارد و این نکته نباید فراموش شود که مصرف بیش از اندازه هر ماده خوراکی برای سلامتی مضر است.