مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با اشاره به اجرای پروژه جدید آبرسانی در هرمزگان، از تامین آب شرب جمعیتی بالغ بر 40 هزار نفر در دو شهر و 29 روستای شهرستان های بندرعباس و خمیر از خط انتقال آب شیرین کن خلیج فارس تا سال آینده خبر داد. 

عبدالحمید حمزه پور با بیان اینکه سهم هرمزگان از خط انتقال آب شیرین کن خلیج فارس در حال افزایش است، تصریح کرد: با توجه به همجواری شهرستان خمیر و بندرعباس با سایت و خط انتقال آب شیرین کن خلیج فارس و عبور خط انتقال از این دو شهرستان، شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با هدف رفع مشکلات کم آبی، در حال افزایش ظرفیت استفاده از این خط انتقال است.
وی ادامه داد: بندرخمیر و روستاهای مسیر به عنوان اولین مناطق بهره مند از آب تولیدی آب شیرین کن خلیج فارس بودند، ادامه داد: روستای رضوان در شهرستان بندرعباس دومین منطقه بهره مند از خط انتقال خلیج فارس بود که سال گذشته به این خط متصل شد و تنش آبی حاکم بر آن مرتفع و مردم از آب شرب پایدار بهره مند شدند.
به گفته حمزه پور، شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در ادامه استفاده از ظرفیت های پیش بینی شده، در آینده برای تامین آب شهر علوی و 9 روستای مجتمع کشار شهرستان خمیر از این خط انتقال برنامه ریزی کرده و عملیات اجرایی خط انتقال نیز توسط سرمایه گذار آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان افزود: برای تامین نیاز آبی مشترکین شهر علوی و مجتمع کشار، 21 کیلومتر خط انتقال توسط سرمایه گذار اجرا خواهد شد. وی پیشرفت فیزیکی اجرای این خط انتقال را 30 درصد اعلام کرد.
وی همچنین از اجرای زون دیگر خط انتقال آب خلیج فارس برای تامین آب یک شهر و 12 روستای واقع در شهرستان بندرعباس خبر داد و گفت: برای تامین نیاز آبی این مناطق نیز 28 کیلومتر خط انتقال با اعتباری بالغ بر 1400میلیارد ریال احداث می شود.
حمزه پور همچنین به عملیات احداث 2 باب مخزن با ظرفیت هر کدام یکهزار متر مکعب در طول اجرای خطوط انتقال اشاره کرد و گفت: برای احداث این تعداد مخزن اعتباری بالغ بر 360 میلیارد ریال پیش بینی شده است.
مدیرعامل آبفا افزود: با اجرای این خط، شهرهای تازیان و علوی و روستاهای تهلو، انگوران، چاه گود، کشار بالا، کشار چمردان، کشار دوستنی، کشار زیر، کشار سرگپ و چاه لیمو در شهرستان خمیر و روستاهای بنوبند، بنوبند پاسنگ، شهرو، چاهو، بلندو، سودرو، گربند، محمدآباد، قلات بالا، قلات پائین، کنارو و محمد شمسی در شهرستان بندرعباس از محل آب شیرین کن خلیج فارس تامین آب می شوند.
وی همچنین با قدردانی از توجه ویژه دولت به حل تنش آبی استان هرمزگان ادامه داد: هم دلی و هم افزایی موجود که با حمایت های ویژه دولت و پشتیبانی های وزارت نیرو و استانداری همراه است، آینده روشنی پیش روی تامین آب هرمزگان است که امیدواریم این پروژه بزودی تکمیل و وارد مدار بهره برداری شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد پروژه های آبی کشور به پایگاه خبری آب و فاضلاب کشور مراجعه کنید

همچنین آخرین گزارش پروژه آب شیرین کن خلیج فارس به نقل از خبرگزاری فارس حاکی است: خط انتقال 21 کیلومتری این سامانه آب شیرین‌کن خلیج فارس، 35 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

در این راستا، صابر علیدادی معاون شرکت آب و فاضلاب کشور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس تأکید کرد: تامین آب شرب پایدار مناطق ساحلی کشور با اتکا به شیوه‌های مختلف شیرین‌سازی آب در دستورکار قرار گرفته و برخی استان‌های جنوبی طی دو سال گذشته رشد سه برابری تامین آب از دریا را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تجربه می‌کنند.

*چالش جدی بر سر توسعه آب‌شیرین‌کن

استفاده از منابع آب نامتعارف به منظور تامین نیاز مردم یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت‌ها به‌ویژه در منطقه خاورمیانه برای تامین نیاز آبی است. در این راستا یکی از چالش‌های مهم بر سر توسعه واحدهای آب شیرین‌کن، اختلاف قابل توجه قیمت تمام‌شده با قیمت فروش آب شیرین‌شده است.

بر این اساس اصلاح سازوکار تامین مالی می‌تواند زمینه رشد قابل توجه شیرین‌سازی آب دریا در جنوب کشور را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ فراهم کند.

گزارش این پروژه بزرگ صنعت آب را در خبرگزاری فارس بخوانید.